02.09.2008

centrul tangaProject pentru atelierul Casa Studentilor Timisoara



ATELIER DE ARTĂ ACTIVĂ

Evacuarea Casei Studenţilor din Timişoara
În Festivalul Dramaturgiei Româneşti 2008

tangaProject realizează la Timişoara între 1 septembrie şi 12 octombrie un atelier de artă activă. Tema: Evacuarea Casei de Cultură a Studenţilor. Ca urmare a retrocedării către Episcopia Romano-Catolică, Casa de Cultură a Studenţilor urmează sa fie evacuată din 23 decembrie 2008, neexistând momentan nicio soluţie pentru membrii acesteia. Proiectul Evacuarea Casei Studenţilor îşi propune generarea unui dialog intre părţile implicate - Casa de Cultură a Studenţilor, Primăria Municipiului Timişoara şi Episcopia Romano-Catolică prin intermediul unor acţiuni comunitare (dezbateri publice, ateliere de dezvoltare de proiect, lecturi publice etc), încheind proiectul cu un spectacol de teatru comunitar.

Lipsa spaţiilor şi atelierelor de lucru pentru artiştii independenţi, o problemă majoră la nivel naţional devine astfel şi mai acută, Casa de Cultura a Studentilor fiind de-a lungul timpului un mediu de formare şi de liberă exprimare pentru mulţi tineri din Timişoara.

Prin interviuri şi documentare video, vom aduna materiale pentru scrierea pieselor. Apoi repetiţii deschise publicului, cu membrii comunităţii implicate şi actori. În ultima zi a Festivalului Dramaturgiei Româneşti, pe 12 octombrie vom prezenta spectacolul de teatru pornind de la subiectul Evacuarea Casei Studenţilor. Activităţile din proiect se vor desfăşura în cortul amplasat în faţa Teatrului Naţional, în Piaţa Operei. Transparenţa şi dialogul constant cu publicul şi cu membrii comunităţii sunt principii active de realizare a evenimentelor tangaProject.

Producător: Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, Timişoara, la iniţiativa Ofensiva Generozităţii.

tangaProject este un atelier de teatru independent, pentru dezvoltarea şi explorarea noilor tipuri de teatralitate şi dramaturgie, experimentarea mijloacelor de expresie teatrală şi introducerea conceptului de teatru comunitar prin: ateliere şi workshopuri, educaţie, cercetare şi observaţie, lucru în echipă, interdisciplinaritate, artă implicată, responsabilizare socială. ACTIVE ART.

„tangaProject propune un teatru comunitar – social colaborativ si activ-reactiv la tot ce inseamna context romanesc.” C. Vică – Suplimentul de Cultura

Echipa: Bogdan Georgescu, Vera Ion, Andreea Eşanu, Selma Dragoş, David Schwartz

tanga nu acoperă. Descoperă!







Niciun comentariu: